Hulp bij ADHD in het gezin

Loop je vast in de keuzes die je moet maken over het wel of niet krijgen van een ADHD diagnose voor jouw kind? Heeft jouw kind een ADHD diagnose en loopt hij/zij toch nog vast? Heb je het gevoel dat het systeem meer in het nadeel van jouw kind werkt dan dat het helpend is? Weet je als ouder(s) niet meer wat te doen?

Dit is met tijden erg zwaar en ontzettend herkenbaar. Als ouder geef je alles wat in je zit, omdat je niets liever wil dan dat het goed gaat met jouw trots. En toch kan er een situatie ontstaan dat je het even niet meer weet. Je bent hier als ouder(s) niet alleen in! Ik luister graag naar jouw verhaal en ga open het gesprek aan.

Ik ben Bart Lukassen. Vanuit mijn rol als ADHD ervaringsdeskundige en ADHD Coach onderzoeken we wat zich afspeelt bij jouw kind en bij jezelf. Vaak is er bij de ouder ook een deurtje van herkenning opengegaan met vragen die hierbij ontstaan. Graag begeleid ik je om tot nieuwe inzichten te komen en handvatten te krijgen die ondersteunen in het proces waar je in zit.

Het liep anders

Ik ben sinds 2014 werkzaam in het ADHD wereldje, toen richtte ik ADHD Positief op. In 2012 kreeg ik de diagnose ADHD, omdat ik vastliep en op zoek was naar hulp. Ik was moegestreden! Mijn kindertijd was fijn en kreeg ook een schaduwkant. De basisschool ging mij (te) makkelijk af en ik hoefde niks te doen om goede resultaten te halen. Hierdoor leerde ik niet hoe ik moest leren (leerkuil). Mijn Cito was hoog, dus Atheneum werd het en volgens mijn omgeving zou ik hier wel even doorheen lopen. Niks was minder waar. Vier scholen later ging ik zonder diploma van school af.

Bart Lukassen ADHD Coach
Bart Lukassen ADHD Coach

Dit kan anders 😀

Niet begrepen worden, niet in het systeem passen, faalangst hebben en mijzelf alleen en eenzaam voelen. Het heeft mij intern kapot gemaakt en grote gevolgen gehad. Ik geloof dat het bij mij meer de gevolgschade is van dat ik niet in het systeem paste, dan dat het ADHD is.

Helaas en onnodig heb ik mijn hele leven geworsteld met de gevolgschade door de schaamte en faalangst. Maar dit is voor jou en jullie/jouw kind niet nodig. Daarom ben je nu nog hier 😀. Het verleden is eenieder overkomen, dit had niet anders kunnen gaan. Laten we samen een stap nemen naar een nieuwe gewenste situatie en andere inzichten. Met plezier doe ik dit samen met jou.

Review

“Bart heeft ons enorm geholpen om meer vanuit onze zoon te voelen en denken. Hij neemt niet zomaar iets aan en pelt antwoorden af met nieuwe en bijzondere inzichten als resultaat. Ook spiegelde hij liefdevol en direct onze kijk op dingen en ons handelen. Het heeft ons weer lucht gegeven, begrip en richting. Het was een verademing om te spreken met een ervaringsdeskundige die ook ADHD Coach is”
Richard

Review

“Na vele gesprekken en frustraties was het fijn om met Bart te spreken. Wij liepen op meerdere vlakken vast met onze zoon, waarbij we twijfelden of we voor een ADHD diagnose moeten gaan. We waren ten einde raad. Door Bart hebben een nieuwe kijk gekregen op onze zoon en zeker ook op onszelf. Het is een bonus dat Bart ervaringsdeskundige is! Echt een aanrader om mee in gesprek te gaan”
Wilco en Sandra

Belletje

En we bekijken samen of ik iets voor jou/jullie kan betekenen